Projektlederdagen 2021

Den 3. november, på en smuk og kold dag i Nordhavnen, kunne It-projektrådet igen byde velkommen til en dag for alle kommunens projektledere. Der blev i år sat deltagerrekord med mere end 200 tilmeldte fordelt på alle kommunens forvaltninger.

Da deltagerne var ankommet til Docken, blev der budt hjerteligt velkommen til årets Projektlederdag af rådets nye formand og administrerende direktør i Socialforvaltningen Mikkel Boje og af It-projektrådets sekretariatschef Karen Rahbek.

Fire oplægsholdere med forskellige indgange til emnet

For første gang havde It-projektrådets Projektlederdag ét samlet tema hele dagen, nemlig organisatorisk implementering, som blev belyst gennem forskellige oplægsholdere. Temaet var valgt, fordi det er et opmærksomhedspunkt i næsten en tredjedel af alle de it-projekter, der vurderes i It-projektrådet.

Rasmus Rytter fra Implement Consulting Group lagde ud med et oplæg om adfærdsdrevet gevinstrealisering, og fremlagde det argument, at det er svært at realisere gevinsterne uden god forandringledelse. Efter spørgsmål fra salen fulgte Tine Hessner fra Hessner Consult, hvis oplæg om adfærdsdesign lagde sig i naturlig forlængelse. Teorier om adfærdsdesign og forandring blev i oplægget gjort konkrete igennem en række eksempler og åbne tjekspørgsmål. Dagens næste oplægsholder var Therese Marie Dyrby fra Realize, der har stor erfaring med kommunale implementeringsprojekter. Therese kunne fortælle os om samspillet mellem mennesket, organisationen og teknologien, når man implementerer nye systemer; her var en vigtig pointe, at en tydelig formulering af meningen – hvorfor gør vi det – udgør en stærk drivkraft for implementeringen. Dagens sidste oplægsholder var Hans Christian Jelstrup, vicedirektør i ATP, der gav et grundigt indblik i, hvordan man arbejder med implementering i en organisation af den størrelse, som ATP repræsenterer.

Efter således at være blevet fyldt godt op med tanker, strategier og processer om organisatorisk implementering, var der under frokostpausen livlig snak ved bordene.

Aktiv deltagelse

Eftermiddagen blev brugt på en workshop tilrettelagt af Implement, hvor alle deltagere kunne prøve kræfter med dagens emne ved at udfylde et gevinstdiagram. Opdelt i grupper og udstyret med en fiktiv case blev der brainstormet, analyseret og diskuteret, farverige kort med idéer kom op på væggene, og erfaringer blev udvekslet. Efterfølgende var der opsamling i plenum med gode indspark fra deltagerne.

Udover workshoppen havde alle deltagere mulighed for at deltage online i ’gevinstspillet’, som også var faciliteret af Implement. Både før, under og efter Projektlederdagen kunne deltagerne dyste mod deres kollegaer i viden om gevinstrealisering. Sidst på dagen blev der udråbt en vinder, som modtog både æren og en bog, og et par dage efter blev vinderen af anden spillerunde udråbt og præmieret med en gavekurv.

Tak for i år og på gensyn

Dagen blev sluttet af med uformelt samvær og en forfriskning. Der var god energi undervejs, hvor en deltager kunne fortælle:

"Det var sådan en god dag. Fantastisk at være sammen med så mange af 'sin egen slags' og ikke mindst høre de dygtige oplægsholdere, som jeg tog noget med hjem fra alle sammen."

Flere deltagere kom med forslag til emner næste år og til forbedringer – alt sammen gode input, som It-projektrådet vil huske på, når næste års Projektlederdag skal planlægges. Vi ses i 2022!

Videohilsen fra dagen

Video Url